Cosmetische behandelingen bestaan uit chirurgische en niet-chirurgische behandelingen. De behandeling met injectables valt onder de niet-chirurgische behandelingen. Je kunt rimpels behandelen door spieren te ontspannen (met Botox) of door ze op te vullen met fillers (hyaluronzuur, meerdere merken). Met fillers kun je ook volume creëren en de huid verbeteren. Na de behandeling krijgt u een injectable ‘paspoort’ mee waarin bijgehouden wordt wat er gedaan is. Dit is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetiche Geneeskunde (NVCG, www.nvcg.nl).Botox

Botuline Toxine A (Botox) is een gezuiverd, natuurlijk eiwit. Wanneer dit in een lage dosering gebruikt wordt, ontspant het een overactieve spier die een rimpel veroorzaakt. De behandeling is eenvoudig en niet-chirurgisch. Het verzacht bijvoorbeeld de diepe, structurele rimpel tussen de wenkbrauwen. Het effect is tijdelijk en houdt 4 tot 6 maanden aan. De behandeling is vrijwel pijnloos. Botox wordt niet alleen tegen rimpels gebruikt. Het vermindert bijvoorbeeld ook klachten van overmatig zweten. Door middel van een injectie met een zeer fijne naald worden er op de plekken waar men veel transpireert (bijvoorbeeld in de oksels) kleine hoeveelheden Botox ingespoten. Dit zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende (overgeprikkelde) zweetklieren stopt waardoor deze tijdelijk stil worden gehouden.


Botox wordt vaak gebruikt voor de behandeling van:

De behandeling wordt niet uitgevoerd bij:


Let op:

Je mag ongeveer 2 uren niet gaan liggen en 6 uren niet wrijven of masseren. Voorzichtig met: zonnebaden / zonnebank, intensief sporten, powerplate (trilplaat)


Fillers

Voor wat betreft de fillers maken wij gebruik van het merk Teosyal. Meer informatie vindt u op hun website (http://www.teosyal.nl/consument).

DDe Teosyal injectable is een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur; een substantie die van nature in de huid voorkomt. Deze gel wordt in kleine hoeveelheden met een zeer fijne naald in de huid gebracht; hierdoor verdwijnen rimpels (rimpelbehandeling). Andere toepassingen zijn huidverjonging (verbetering) / rehydratatie, de behandeling van de traangootjes (frisse uitstraling) en er kan ook meer contour of volume gegeven worden aan uw gezicht en lippen. Het resultaat is direct zichtbaar. Teosyal injectables geven een natuurlijke mooie uitstraling; zacht en veilig voor uw huid. Er zit tevens een pijnstillend middel (lidocaïne) in. Het effect houdt ongeveer 9 tot 12 maanden aan.


Fillers worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor:

De behandeling wordt niet uitgevoerd bij:

Let op:

Voorbeelden